fredag 2 oktober 2015

Dagar när man inte riktigt räcker till

Tja!

Det finns dagar när man helt enkelt inte hinner med allt man skulle vilja, hur man än vrider och vänder på det så blir någon eller något lidande.
Barnen är inne i en väldigt intensiv period just nu när de båda två vill ha sin mors tudelade uppmärksamhet.
Den äldre av dom två har lärt sig att man kan lura till sig lillebror för att göra något man inte får och sen så springer han och skvallrar på den lyckligt ovetande lillebrodern som gladeligen sitter och plockar i golvsilen eller äter aska ur spisen.
Det gäller att hänga med i svängarna och vara på sin vakt för rätt som det är så har storebror fått på sig stövlarna och tänker bege sig iväg ut och söka Faffa och traktorn.
Som ni förstår så gör jag inte så mycket annat än passar barnen, matar barnen och plockar upp efter barnen när jag är ensam hemma med dom.
Sen under deras sovtider brukar jag försöka hinna ut och hälsa på hästarna, klappa om dom lite och eventuellt träna något kort pass ute på gården.
 Försöker tänka att det är bättre att ta ut dom 15 minuter än att inte ta ut dom alls.
Igår skötte de hur som haver motioneringen helt själv.
Arabbrudarna lekte nog att de var blixtsnabba galoppörer, runt runt runt for de med öronen platt bakåt mot varandra, man kan minsann se att de har vinnarinstinkt båda två. Ända sedan Breeze fick följa med på en galopprunda som handhäst så har hon finslpiat på galopptekniken. Hon märkte nog att hon är rätt så snabb när hon väl sträcker ut, så nu ser man henne titt som tätt komam i full galopp förbi Mellizza. Fruktansvärt roligt :D
Sen efter allt galopperande i hagen så jobbade jag Breeze lite i grimman.
Det är det som är så roligt med araber, från fullt ös medvetslös till total koncentration på 5 sekunder. Säger matte att nu skall vi jobba så gör vi det :)

Ni har väl föresten inte missat Match Showen som skall ordnas? Match Show passar ju för alla eftersom det är en träningsutställning. hästen behöver inte ha någon fin stamtavla eller någon svår utbildningsgrad utan det passar precis vem som helst som vill komma.
Vi har ett par skilla rasklasser. Bland annat Arab, Shetlandsponny, Russ och Finsk häst.
Sen har vi en klass för unghästar, Ponnyer och stora hästar.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar