fredag 24 januari 2014

Recept

Godmorgon världen!

Det var flera av er som igår frågade efter receptet på fröknäckebröd som vi brukar äta hemma hos oss. Vi har två olika recept som vi brukar varva mellan så jag skriver upp båda två

Fröknäcke Nr1

1 dl solrosfrö
1 dl semsamfrö
1/2 linfrö
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 dl kokosolja
2 1/2 dl kokande vatten
1 tsk havssalt - strö över

Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrö, pofiber och fiberhusk. Tillsätt kokosolja och det kokande vattnet. Blanda snabbt ihop och bred ut på en plåt. Strö flingssalt över. Grädda i 150 grader (varmluft) i ca 45-60 min. Skär i rutor och torka en stund i ugn på 80 grader.

Fröknäcke nr2

2 dl majsmjöl
2 dl frön t.ex solros, pumpa, sesam vallmo
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl varmt vatten

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt olja och vatten, rör om till en smet. Bred ut på en bakplåtspapperförsedd plåt, grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h bryt i bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar