torsdag 20 oktober 2016

Bry dig inte om, de är bara avundsjuka!

Godmorgon!

Du är äcklig, du är en riktig tjockis, du får inte vara med och leka.
Lilla Lisa är van att höra de orden, i skolan får hon höra att hon inte skall bry sig om vad mobbarna eftersom de är bara avundsjuka.
Har du sett på Bob, se vilka fula byxor han köpt, vem vill ha sådanadär obekväma pösiga 30 tals byxor, det ser ju ut som att hab har pyjamas på sig.
Bob blir ledsen när han hör vad klasslompisarna säger när han inte riktigt hör.
Han berättar åt sin lärare och får höra att han inte skall bry sig eftersom de säkert bara är avundsjuka.
Greta har fått en ny häst.
En brun ponny köpt från en uppfödare. Människorna i stallet betraktar ponnyn på avstånd och kommenterar sins emellan om hur ful hästen är, den är ju aldeles felbyggd, kort hals och stort huvud. Den hoppar mediokert och kan inte så mycket i dressyren heller. Gretas vänner skickar sinsemellan bilder via messenger och diskuterar Gretas nya fula häst. När Greta får nys om detta blir hon givetvis ledsen och skriver en status på Facebook, då får hon höra att hon inte ska vara ledsen eftersom kompisarna bara är avundsjuka.

Nu undrar jag som så om det faktiskt är som så att de som tycker illa om andra eller andras saker alltid är avundsjuka. Jag tror inte att de är det. Jag tror istället att de uppriktigt tycker att Gretas Ponny är ful och att Lisa är tjock. Det är ingen rolig tanke för varken Mobbarna eller mobboffrens skull. Jag frågar mig istället varför har vi kommit till en sådan nivå att vi uppriktigt tycker det är värt att göra andra ledsna, varför vi nödvändigtvis måste upplysa andra im att de är tjocka och fula. Att vi bryr oss om att säga åt Bob att vi inte gillar hans byxor. Varför det är vår sak att tycka illa om Gretas nya häst och leta efter fel och brister hos allt och alla.
Ibland känns det som en hobby. Nu ska vi leta efter något som vi inte tycker om hos dig och så pratar vi och skrattar bakom din rygg.
Du med den fula gamla sadeln som matchar dina gula sneda tänder.
Dig är det ett nöje att prata om eftersom vi hittar så mycket fel.
Nej det är inte avundsjuka att mobba andra eftersom vi vill inte ha fula saker och inte vill vi vara äckliga heller och vem vill vara omodern?
Det är elakt och missunnsamt, det är utseende och prylfixering.
Egentligen borde man inte bry sig i andras saker och andras utseende. Låta folk vara och se ut som de gör. Unna andra lycka och hålla tyst om man inte har något snällt att säga!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar