måndag 20 februari 2017

Behov av att trycka ner andra

Hej!
Ibland blir jag förskräckt och mörkrädd på samma gång.
Idag är en sådan dag.
Jag ser en yngre tjej sätta upp en annons på att hon ritar porträtt av andras djur och att man gärna får ta kontakt om man är intresserad av att köpa en bild av sitt djur.
Tror ni då folk är uppmuntrande och stöttande? Tror ni folk tycker att tjejen är uppfinningsrik som vill försöka tjäna egna pengar?
Ni kan ju gissa att svaret är nej!
Istället är det vuxna människor som kommenterar att du ritar ju inte bra, du är för dålig för att sälja dina bilder. De skriver också att de aldrig skulle köpa hennes bilder och att hon gör bäst i att ta bort sin annons.
När vissa vettiga människor ber dom låta bli att skriva om de inte har något snällt att säga så tar de inte åt sig utan förklarar ännu tydligare att tjejen faktiskt inte är bra och att hon måste ju förstå att hon är dålig.
Ibland undrar jag om vissa föddes utan kunskap om vett och etikett.
Har man inte något snällt att säga så är det lika bra att vara tyst.
Alla behöver inte upplysas om att de inte duger i dina ögon.
Vill man inte köpa tjänster så behöver man inte skrika ut att man tycker motparten är värdelös. Då vinner man mer på att vara tyst anser jag.
Tycker du någon är ful, så behöver du inte kommentera det, var tyst om du inte har något snällt att säga.
Tycker du någon springer för sakta behöver du inte heller kommentera det om inte motparten frågar dig vad du tycker.
Bara för att folk inte alltid håller din standard behöver du inte informera dom om det och en annan sak är att folk inte alltid behöver ha fel bara för att se inte har samma åsikt som du. Just so you know!
Nej jag önskar folk kunde bete sig bättrw mot varandra, behandla varandra med respekt. Uppföra sig som folk!

1 kommentar: