söndag 31 augusti 2014

Lugn villaavslutning

Hej!

Hoppas ni alla har smällt era raketer lugnt och att ni hade en trevlig kväll igår.
Vi var bortbjudna till några bekantas på mat och firade där i stillhet.
Det blev en ganska så lugn kväll kan man säga, den lugnaste villaavslutningen jag någon gång varit med om, men när man har småbarn med sig och ingen tillgång till någon villa så går det helt bra att fira i en lägenhet inne i stan istället.
Trevligt sällskap hade vi i alla fall och jättegod mat. Sen när vi for hem körde vi via Larsmo och såg på när andra människor smällde lite raketer. Det var en hel del andra människor som också hade kommit på den ideen så för att vara sent på källen var det väldigt trafikerat. Vackert var det i alla fall när raketerna smälldes över vattnet, men för djurens del är det ju lite värre, många djur är ju så förskräckligt rädda för alla fyrverkeripjäser och förstår inte alls vad som är på gång.
Vi for ens väng via stallet sen när vi kom hem och kollade hur hästarna ahde det, men de verkade i alla fall inte vara allt för uppskrämda. Imorse när jag skulle släppa ut dem så var de dock lite på tårna så märktes nog att de hade haft lite svårt att slappna av under natten.

Tidigre på dagen var jag och lillasyyter ut med hästarna. Mellizza var först lite på tårna eftersom hon hade hört några tidiga smällare, men sen efter en stund lugnade hon ner sig och blev riktigt fin. Red en sväng till ridplanen och jobbade med lite bommar och små kryss, även jag slängde mig upp på hästryggen en stund och red igenom henne litegrann. Denna gång gick det betydligt bättre än förra gången och vi hittade dom rätta knapparna ganska snabbt. Jobbade en hel del med ställningar och böjningar på en åttvolt. piggade upp övningen med lite bommar och ett litet kryss på volten så blev allt plötsligt mycket roligare.
Tråkigt nog är det inte många veckor kvar som jag kommer att kunna rida. Hur trist det än är så är det nog bara att inse att det så småningom måste bli en liten paus. Magen börjar komma lite i vägen nu så att komma ner är inte så smidigt. Kroppen börjar också tycka att det är dags att börja sakta ner lite..






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar