onsdag 30 juli 2014

Folk tittar in

Hej och hå!

Roligt att det är så många som tittar in fastän jag inte har haft någon tid att uppdatera. hela förra veckan gick åt att kalasa med lillgrabben, ha finbesök från Sverige och förbereda hästarna för utställning. Helgens spenderades i södra delen av landet tillsammans med världens bästa handler groom och så gravida jag förståss. Vi åkte iväg redan på fredag för att hästarna skulle få lite tid på sig att vila innan lördagens show. jag är glad att vi åkte då för resan var inget nöje kan jag lova er, över 30 grader i skuggan och ingen fungerande AC på bilen. Tur att sällskapet var trevligt och att man kan ha KD i alla fall.
Vi övernattade sen hos en god vän och fick beundra hennes vackra araber samt hennes många många hundar.
På lördagen åkte vi tidigt iväg till utställningsområdet och matade våra hungriga hästar, sen var det mest att förbereda dom med det sista finputset. även denna dag var otroligt varmt och fastän man försökte hålla sig i skuggan så mycket som möjligt så rann svetten bokstavligen. så ni kan tänka e hur varmt vi och alla hästar hade det när vi flängde runt.
Hästarna skötte sig i princip helt exemplariskt. Meciliah vill fortfarande inte riktigt ge järnet och visa hur snygg hon kan vara när det verkligen gäller. Hon tycker att det skulle gå lika bra att chilla runt och inte ha bråttom alls, vilket i och för sig är en bra egenskap annars, men hur som helst fick hon en andra placering och sen tog hon en bronsplats i championatet så inte skall man klaga, att hon sen bara var 1 poäng ifrån vinnarstoet i klassen var ju lite surt när man vet att den poängen hade kunnat införtjänas bara hon skulle ha visat upp sina gångarter lite bättre, men det kan vi träna på tills nästa år :)

Sen Mellizza då. Den bruden visade minsann att hon kan visa upp sig bara hon vill. Stolt och värdigt visade hon upp sig som om hon aldrig gjort något annat. Det räckte till en andra placering och sen fick hon också bästa veteranpris, inte illa för en 20 åring. I cahmpiuonatet sen fick hon ingenting men vi konstaterade att hon fick samma poäng som den hästen som fick bronset i slutändan så jag är jättejättejätte nöjd med henne <3

Vi konstaterade under showen att vi var yngsta teamet på showen med 2 egna hästar. Inte alla som har en egen handler och en egen groom.
Det var också en intressant sak. Allting fungerade bra och alla kom bra överens, ingen stress och inga missöden

Vad som ockå var roligt sen när vi lastade hästarna och skulle åka hem var att någon kom fram till oss och berömde oss för hur lugnt och varsamt vi skötte lastningen och att vi inte stressade. De tyckte att det var roligt att se att man kunde lasta på ett säkert och bra sätt fastän Mellizza inte ville gå in direkt. Den kommentaren lever jag länge på, tyckte att det var väldigt roligt att folk faktist lade märke till att man faktist försöker hantera sina hästar på ett bra sätt :)

//  Annelie













1 kommentar:

  1. Grattis,fina resultat. Skitfin bild dem första på skimmeln som stegrar

    SvaraRadera