måndag 14 september 2015

utställning i alavieska

Hej!

Gårdagen spenderades på utställning i Alavieska och innan vi skulle iväg råkade vi ut för diverse problem. Första problemet var att den transporten som vi brukar ha var upptagen och därför behövde vi få låna en ny. Sen när vi väl hade hittat en annan transport att låna så passade inte kontakten till hyrtransporten inte till vår bil och det märkte vi på lördag kväll. Då blev goda råd dyra men som tur var så fick vi en annan fixad.
När vi på söndag morgon skulle vi börja lasta så märkte vi att takhöjden tyvärr var för låg till våra primadonnor som vill ha mycket luftrum när de åker. 10 minuter innan vi skulle iväg var vi tvungen att i ilfart hitta ännu en ny transport. 40 minuter senare var vi iväg något försenade.
Dock hann vi ändå fram i tid och allt gick bra under resan.

Breeze var först ut i sin klass och hon uppförde sig alldeles strålande.
Jag var orolig att våran gaphals till Mellizza skulle ställa till det för oss men W tog med sig henne ut på promenad så då gick allt som smort.
Domaren gav henne fin kritik med en hel del lovord och vi slutade på en andra placering och det är jag väldigt nöjd med!
Det som domaren klagade på eller noterade var samma sak som vi hade noterat två dagar innan och det var att hon troligen har en låsning uppe i ryggen så den skall åtgärdas snarast.

Mellizza gick sen i veteranklassen med diverse mogna andra.
Dock så visade det sig att våran kära pälskling hade blivit dement för en dag och glömt bort att hon är en mogen äldre dam.
 Igår var hon istället en barsnlig fisförnämns nippertippa som inte alls va nöjd med programmet.
Att Breeze sen inte var med in på planen var också en katastrof enligt henne och hon gjorde nog sin förare döv av alla gnäggningar. Suck! Mellizza slutade sen på en 5te plats av fem möjliga och det kom inte oväntat. Bästa W fick sen pris för bästa handler och det var hon värd efter allt kämpande med denna strapats










2 kommentarer:

  1. Does this mean that I have to practise my Swedish now, that I can read your blog?! Oh no!!
    It was very nice to meet you and your beautiful horses!
    I like that third picture very much!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahahaha It looks that way :) It was really nice to meet you too.. I wanted to come and say congratulations to your first place but I couldnt find you.. You have to send me a comment in Finnish sometimes so can I practice my finnish too :)

      Radera