lördag 18 juni 2016

Tredje gången gillt!

Hej!

Äntligen är bilden såld!
När jag säger äntligen så menar jag verkligen äntligen, vad är oddsen att man tre gånger skall få höra att vi köper bilen och sen kommer det nånting emellan så bilen inte blir såld?
En som ville köpa den osedd över nätet och allt lät bra tills han ville betala via Paypal och ha oss att betala fraktkostnader innan vi skulle få våra pengar. Då började vi ana ugglor i mossen och drog oss ur affären.
Nästa man ville ha bilen men ville att vi skulle komma med den till kokkola.
Det kunde vi göra om han lovade att han i så fall skulle köpa den. Det lovade han dyrt och heligt.
När vi väl kom fram med bilen så ville han inte alls betala det pris vi kommit överens om och på en billig bil så kan man ju endå inte skänka bort den gratis.
Idag dök då seriösa bilhandlare upp och for nöjda hemåt med en glänsande Silverpil :)

Dagen har annars också varit bra trots regn.
Var till Breeze imorse och jobbade lite med henne.
Hon var lugn, trevlig och glad och samarbetade bra.
Hon fick sin stelkrampsvaccinspruta i Onsdags och går därför lite lugnare denna vecka vilket egentligen passar mig bra.
Hon är en sådan häst som alltid vill ha en lugn avslappnad ryttare som frågar istället för begär.
Blir man för hård så blir det till ingenting och hon går bara och spänner sig men om man frågar och övertygar henne om att det förslag man själv ber är det rätta förslaget och att det är säkraste alternativet så gör hon nästan vad som helst för en.
Håller man det i minnet och har en lugn, mjuk och stadig hand och inte blir stressad eller irriterad så är hon rena rama drömmen att arbeta med.
De är bara upp till en själv att komma ihåg och minnas det speciellt de dagar man själv är lite stressad eller de dagar hon är lite upp i varv.
Idag Jobbade vi bommar samt helt vanliga uppmjukande grundsaker vilket är precis vad hon behöver just nu.  Regnet smattrade mot manegetaket men det störde inte oss det minsta. Hon var härlig att jobba med idag och jag ahde hemskt gärna suttit på ryggen istället för jobbat på marken, men snart snart snart slipper jag upp på ryggen igen :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar