lördag 11 mars 2017

Modig liten tiger

Hej!

Vilket härligt väder, for ut en sväng imorse med hästarna och hade en av medryttarna med som sällskap.
Mellizza och Breeze var superpigga och glada och vädret var helt underbart.
Breeze har på sista tiden utvecklats till det bättre när det kommer till uteritter.
Innan har hon varit en riktig fegis som låtit Mellizza ha hand om allt ansvar men nu har hon börjat våga gå först och när det kommer läskiga saker så övervinner hon rädslan gång på gång och stegar glatt vidare, eller idag stormade hon vidare kan man väl säga, alla faror såg hon till att snabbt ta sig förbi och försökte sen dra upp farten hela tiden. Idag ville hon inte ligga steget efter Mellizza utan hon ville hela tiden ligga i täten.
Själv får man sitta och hålla ett rejält mantag och hänga med i svängarna, hon kallas inte röda faran eller eldflickan för intet och vi stormade fram i väldans fart med jämna mellanrum.
Det är skönt, jag och Breeze har helt släppt på kraven och gör bara det som faller oss in, vi rider rätt så kravlöst utan några vidare mål men har roligt endå, vi njuter av hälsan och livet så länge den varar och det känns härligt.
Mellizza är ju inte sämre hon heller, när hon lägger iväg i sin mästartrav så skulle ingen tro att hon är en liten d ponny, jag och Breeze får rulla på i galopp bredvid henne och Mellizza kan lätt stega på bredvid.
När Mellizza drar iväg i galopp går det också undan, hon är snabb som vinden den hästen.
När vi kom hem så skakade benen efter alla långa galopper, länge sedan jag suttit på när hästarna har ökat och ökat och ökat galoppen, öronen bakåtslickade och de lägger i allt högre växlar,
Sånt är härligt och det är en av de sakerna jag älskar med fullblod, snabbheten och uthålligheten.
Idag var en sån dag när det var härligt att bara låta hästarna hålla på, de ville så mycket och njöt lika mycket som oss av att få vara ute.
Minsta lilla kortning av tyglarna tog de som ett antagande att yess nu ska vi väl endå galoppera. UNDERBART!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar