måndag 25 augusti 2014

Gamla minnen

Hej!

Denna helg har gått i ett enda huj, den ena saken har avlöst den andra och vi har minsann haft fullt upp mest hela tiden.

 Gårdagen spenderades på ett 80 års kalas och än en gång fascinerades jag över hur mycket som har hänt dom senaste 100 åren.
Vissa saker kan man inte ens förstå och vissa saker är man så tacksam över att man har sluppit uppleva hittills i livet.
Jag tycker att det är väldigt intressant att höra på folks livshistorier, ingen berättelse är den andra lik och man märker hur olika händelser har format människor och gjort dem till dom de är.
Hos många äldre människor märker man att kriget har satt stora spår i dom och många vill berätta om minnen därifrån. Sen tycker jag också att det är intressant hur mycket folk verkade hjälpa varandra förr och hur hårt allihopa var tvungna att jobba för att hushållet skulle gå runt. Jag tycker också om att höra historier om hur allting gjordes för hand och allt gjordes från grunden. Det är så många av dom sakerna man inte har någon som helst aning om hur de skall göras. Karda ull, spinna garn göra ost, mjöl och smör, stora julslakten. Vad skulle man ta sig till om alla affärer skulle stängas ner och all elektricitet skulle tas bort. hur många skulle klara sig?
Själv har man aldrig behövt uppleva tider när man inte har haft tillräckligt med mat på bordet eller inte haft möjlighet att ha hela och rena kläder, man är helt enkelt ganska så bortskämd nu för tiden och förstår inte hur bra man egentligen har det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar