lördag 23 augusti 2014

Hösten verkar vara här

Hej!

Hoppas ni alla har haft en bra dag, det har i alla fall jag. Åkte tidigt imorse iväg till stallet och fodrade hästarna och eftersom det stod dressyrtävling på schemat idag var det bara att börja förbereda så smått för det.
Första gången på väldigt länge som arabprinsessan har tävlat i någon dressyrklass så lite småspänd var man allt.
Det som är bra med att åka iväg på klubbtävlingar är att man får komma iväg hemifrån och träna på saker som man behöver öva på, speciellt när man har en häst som är lite tittig av sig så behövs det verkligen ibland. En sak har jag lärt mig och det är att öva, öva och öva och inte ge upp tillslut vänjer de sig med omställningen och lär sig att slappna av. Att stressa lönar sig aldrig.

Nåja tillbaka till ämnet, arabprinsessan uppförde sig fint idag igen.
Visst tyckte hon att det var lite spännande och hade svårt att slappna av, men hon flippade inte ur i alla fall och rusade inte bara runt som en galning.
Hon hann inte riktigt kolla in läget tillräckligt noga innan det var dags att börja rida programmet så hon hade huvudet lite på skaft  men det är sånt man får ta.Godkända blev de i alla fall och det skall man vara nöjd med :)  Någon frågade under programmet om hon var en unghäst så det var ju lite roligt. Det syns inte riktigt på hennes sätt att hon faktist är 20 år ung.

Sen när vi kom tillbaka från tävlingen blev det Meciliahs tur att prova på något nytt. Både sadeln och tränset åkte på och det gick hur bra som hellst. Bettet tycker hon inte är någon höjdare, men hon accepterar det i alla fall och slutar att tugga och ha sig efter en liten stund. sadeln är hon helt obrydd över :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar