onsdag 26 november 2014

Snacka om oflyt

Hej!

Kan någon gissa vad som hände Missilen igår?
Hon skulle få slippa ut på en härlig promenad och till och med få chansen att springa och busa av sig litegrann.
Hon blev så pass glad över detta att hon med enorma studs och ordentliga bakutsparkar sprättade ut från gården och traskade sen med glada steg iväg hemifrån.
Efter ett tag började farten dala och hon blev plötsligt väldigt lugn och beskedlig, vi kom fram till ridplanen och gick några varv. plötsligt började vi konstatera att det är något som inte stämmer. borta var frammåtbjudningen och de långa vägvinnande stegen. Hon pinnade på med korta korta steg med bakbenen och såg allmänt oren ut. Vi stoppade henne och kollade igenom benen men hittade ingenting, men när vi sen skulle skritta vidare så ville bakbenen inte alls följa med. Efter ett par pyttepyttesteg med bakbenen så blev stegen sen allt längre igen, men när vi tog halt hände precis samma sak igen. Vi fick låna ett täcke och traskade hem igen med våran ytterst beskedliga lillprinsessa. När hon väl kom igång med skritten flöt det på ganska bra fastän man såg att hon var väldigt stel och kort i stegen, men se så fort man stod stilla en stund så var det som om bakdelen ville säga upp kontakten. Jag tänkte att jag nog får ringa efter veterinären imorgon för att kolla vad som felas henne, men på morgonen var symtomen som bortblåsta??
Någon som har någon teori vad det kunde vara?
Förutom stelheten felades det inte hästen något alls, Inga konstiga svettningar, ingen hög puls, ingen bristande aptit.. och som sagt idag var hon helt sitt vanliga busiga ja igen.
Funderar på om hon kan ha busat så villt att hon på något sätt lyckast få någon sträckning i bakpartiet eller en ordentlig låsning? Märkligt var det i alla fall och förhoppningsvis så börjar hon hålla hovarna mera i marken efter detta..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar