torsdag 29 januari 2015

Hemmafrun här hej

Tjena bloggen!

Just nu håller jag och Gubben på att läsa en bok tillsammans som heter Kärlekens fem språk.
Den är ganska intressant eftersom den tar upp en hel del viktiga saker som man kan behöva tänka på för att hålla ett förhållande bra och levande.
Gårdagens avsnitt handlade om vardagssysslorna.
Vem som tar hand om vad och att det är viktigt att alla vet vad som förväntas av dem så att det inte blir några onödiga missförstånd.
För oss har det aldrig riktigt kommit sig naturligt att någon av oss har hand om någon skild sak utan vi har alltid gjort det som vi har hunnit med eller det som vi har lust med.
Det är ju inte alltid så praktiskt eftersom ibland har man helt enkelt inte lust med att göra någonting alls.
Skämt åsido så delar vi på arbetet ganska bra men utan att vi har särskilda uppgifter.
Vissa saker är jag bättre på och då sköter jag den delen och andra saker är Gubben bättre på.
Till exempel när det kommer till bilen så har jag inte mycket att komma med eller när det kommer till tunga saker som skall lyftas så räcker inte mina krafter till heller.
Eftersom jag är väldigt gammalmodig eller kanske helt enkelt bara lat så har jag ingen nätbank så särför betalar gubben också alla räkningar medan jag då betalar matinköpen istället.
Ekonomin har vi gemensamt och det tycker jag är en bra sak.
Matlagning, städning och andra hushållssysslor delar vi faktiskt på.
Den som hinner lagar mat och den som först stör sig på oredan plockar upp. Oftast hjälps vi åt. Klädtvättningen har vi fått sätta system på eftersom ingen av oss riktigt kommer ihåg att tvätta kläder innan underkläderna och strumporna är slut. Hur gör ni hemma har ni olika sysslor eller delar ni på allt?








1 kommentar:

  1. vi delar på allt! Pengar, hus- sysslor, bilar, hus..ja allt! Eftersom jag jobbar hemma så sköter jag oftast disk maskin och tvätten. Jag tvättar vessor och han dammsuger. vi båda lagar mat, men mest nog gubben för han tycker om det. :) Jag betalar räkningarna och sköter allt pappersjobb! Vi åker alltid och handlar en gång i veckan båda två tillsammans!

    SvaraRadera