onsdag 23 december 2015

Tandkontroll!

God eftermiddag!

Hoppas att ni alla haft en riktigt bra dag!
Det har i alla fall jag haft och en väldigt intressant sådan för den delen.
Jag hade bokat in tandspecialisten Mirka för tandkontroll av hästarna och det var synnerligen inte i onödan.
Mellizza fick diagnosen diastema det vill säga hon har hålrum mellan tänderna där det bildats foderinpackningar som gjort att det har blivit inflammerat.
Hon behöver så snart som möjligt slippa till kliniken och få detta åtgärdat. Stackars gamla tanten. Hoppas att det inte är allt för illa därinne för alla vet vi ju vad det innebär om en häst tillslut inte har några tänder kvar.. men nu ska man ju inte tänka det värsta men det gör jag endå alltid.
Breeze hade en hel del skrot, vassa taggar och krokar som blev åtgärdat samt att vi skall byta bett på henne. Hon behöver återbesök om några månader för att få allting i bra skick.
Allt har sin förklaring och hästarna protesterar sällan i onödan. Det skall bli intressant att se resultatet sen i ridningen.
Meciliah tog hon också en titt på och till våran stora förvåning så hade hon inga vargtänder, trots att en annan veterinär ett år tidigare påstått att hon hade sådana..
Undrar vilka tänder som hade rykt om denne fått ta bort några..
Meciliah hade endast lite vassa kanter som hon fick åtgärdat så det var skönt.
Lyfter verkligen på hatten åt denna Mirka.
Verkligen jätteduktig, skicklig, bra på att förklara och lugn och varsam med hästarna. Ingen av hästarna var stressade och ingen behövde få lugnande. mjuka lugna rörelser och ett inbjudande sätt. Araberna var nyfikna och positivt inställda vad som va på gång. Så skall det vara att ha veterinären ute i mån om möjlighet. Ingen stress eller press.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar