fredag 15 juli 2016

Så small det igen

Hej!

Så var det hänt igen ett nytt brott mot mänskligheten och oskyldiga människor och man undrar för sig själv och ställer sig frågan. Skall vi vänja oss med det här?
Det är lika hemskt vare gång det händer och var i världen det än sker men desto närmare det kommer desto mer tycks man bry sig just eftersom det blir mera personligt. och mera påtagligt. Plötsligt är det inte längre bara en notis i tidningen utan det är folk som man känner som har varit i närheten.
Oavsett om det är folk an känner eller inte eller var i världen det sker så är det inte okej och man ställer sig frågan varför?
Sen kommer följdfrågan hur kan man förhindra, hur kan man hjälpa och finns det någon lösning?
Jag försöker också förstå gärningsmannen och i de banorna vill jag helst inte tänka.
Hur man uppriktigt med vett och vilja medvetet vill döda så många människor man bara kan.
Hur man kallblodigt kör över massor med ovetande människor och sen gärna hade sprängt sig själv i luften tillsammans med många andra.
Det skrämmer mig att man troligen uppriktigt tror att det man gör är rätt att man tror att man kommer till sin himmel genom att göra så.
Hur man kan vara så grundlurad för JA det tror jag att man är om man tror att genom att döda massor av människor och även sig själv så blir man frälst och gör rätt.
Även om man inte tror på någonting och gör det så är det endå lika sjukt men ännu mera meningslöst.
Man undrar hur detta är möjligt, hurudan uppfostran de fått, hur deras liv sett ut och varför det blivit som det har blivit?
Hur förhindrar man sådana här saker utan att själv göra samma sak, för att bomba ihjäl alla som inte tänker lika som en själv är ju inte direkt en vettig och klok lösning för då är man helt enkelt inte bättre själv.. men hur skyddar man då det folk som vill leva i fred som inte vill vara offer som bara lugnt vill kunna gå ut på gatan utan rädsla?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar