onsdag 14 september 2016

Kämpar på

Godmorgon!

Härligt väder idag. Barnen slog upp sina pigga gluggar klockan sex så vi har hunnit med mycket redan imorn.
Efter morgon målet blev det en lång promenad och efter det blev det utomhus chill. Äldsta gossen fick sin stelkrampsspruta igår så han har lite ont i benet idag.
Treårskontroll gick förövrigt riktigt bra i slut ändan. Första halvtimmen var katastrof men tack vare en duktig och tålmodig hälsovårdare som inte stressade så försvann blygseln och samarbetsviljan slog in.
Jätteskönt när man känner att det blir bra och att barnen inser att det är okej att fara till hälsovårdaren. Speciellt för Alvin är det viktigt med tid eftersom han har sjukhusvistelsen i starkt minne.

Gårkvällen gick i hästens tecken. Jag red först Breeze en stund, mjukade upp henne i skritt och vi fick till ett lugnt och harmoniskt pass där hon lyssnade på varje steg. Knixet med henne är att få henne mentalt avspänd, då behöver man sen bara sitta där och försiktigt trycka på lite knappar så gör hon vad som helst.
Efter Breeze så kom medryttarna och tog ut Mellizza och Meciliah på åkern. Jag och Breeze passade Marilyn så länge. Hon var rätt så obrydd och utforskade gården sålänge mamma och mormormor galopperade runt på åkern. Roligt med självständig fölunge, helt klart släkt med sin mor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar