tisdag 4 april 2017

Missnöje

Hej!

Det råder en tryckt stämning hemma hos oss just nu, eller kanske inte tryckt är den rätta beskrivningen tror mera ordet gnällig beskriver familjen med ett ända ord.
Lilltjejen får tänder, det tycker hon inte om.
Hon vill mest vara i famnen och ingenting är riktigt bra, hon vaknar klockan 3 på nätterna och kan inte somna om. Då ligger hon där och vrider och vänder på sig, övar på knägungning, nyper oss i näsan eller river oss i ansiktet, vänder vi oss bort så har hon lärt sig att skrika och då vaknar äldsta sonen och kommer springande och efter det drar cirkusen igång och den onda cirkeln börjar snurra. När vi nästan fått Lillan att somna så kommer äldsta sonen igen springande och hon vaknar, när han väl nästan fått tag i sömnen igen så skriker hon sitt gallskrik och så börjar vi om igen.
Lite före Klockan sex sänker sig lugnet igen och då ringer väckarklockan och jobbet kallar och likaså mittenbarnet som nu är utvilad.
Då fortsätter vi dagen med lite för trötta barn och lite för trötta föräldrar som inte riktigt orkar engagera sig fullt ut.
Vi har en härlig treåtrstrotsande son som på dagarna älskar att reta gallfeber på både sig själv och på andra, främst sina föräldrar och sin lillebror.
Denna månad flexar även jag och Gubben med arbetstider så vi ser inte varandra nästan alls förutom på nätterna när vi kämpar för att sova.
Det betyder ju automatiskt att även den relationen lätt blir lidande och när vi inte riktigt får utlopp för våra fritidsintressen och ladda batterierna där heller så blir vi alla sådär lagom missnöjda och allmänt otrevliga att umgås med.
'Som tur är jag ledig nästan hela denna vecka så då ska vi försöka kompensera ihop något av de sakerna som inte hunnits med de senaste veckorna.

Ridningen till exempel, tror bestämt Breeze har haft sin sommarsemester den senaste månaden.
Kan räkna på en hand de dagar jag hunnit rida,
Tumistid med Gubben eller åtminstone en kaffekopp med Gubben.
Den stackaren fyllde år i söndags och han fick varken kalas eller ens någon födelsedagslunch.
Vad han fick var att han fick hänga med till stallet och sälja sin favorithäst samt passa barnen medan jag var på jobb. Stackarn och födelsedagspresenten får han först i maj och till hans stora besvikelse blir det inte ens en motorcykel.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar