måndag 10 april 2017

Råkade köra på någon med en lastbil

Hej!

Så var det hänt igen, någon typ full med hat och illvilja hoppade in i en lastbil och körde med fart över slumpmässigt ovetande människor bara för att han kunde.
Sen dog han inte heller och skall leva med detta illdåd så länge han finns kvar på denna jord.
Vi börjar ju bli rätt vana med det här och man börjar undra när det kommer drabba en själv eller någon man känner.
Det är sjukt hur sårbart vårt samhälle är, hur man plötsligt kan bli nermejad på gatan bara för att man råkar gå på fel ställe, endast för att någon vill okända människor illa, som vill skrämmas och som är ute för att förstöra så mycket som möjligt.
Hur stoppar man dessa människor från att löpa amok bland vanliga fredliga människor?
Vilken bakgrund har man om man gör så här och vad försiggår i ett sådant huvud.
Jag har svårt att förstå varför man vill döda folk man inte känner, jag kan förstå i vissa fall när det är intriger någar parter emellan men just detta när man inte vet vem det drabbar, man dödar bara för att man kan och känner sig sedan nöjd med sitt dåd, nej det är avskyvärt.

Ibland undrar man nog vilket samhälle våra barn ska växa upp i, hur man skall kunna försöka få dem att få växa upp i en fredlig miljö, en plats där du inte behöver kolla dig över axeln när du går in i butiken eftersom någon skulle kunna komma dundrande genom en vägg, eller en plats där du lugnt kan stå 100.000 männsikor och inte behöva fundera på om någon satt en bomb i mitten.
Fred och lugn och ro, ett ställe där man får vara trygg.
Hur skyddar man samhället mot dessa personer som vill så ont, finns det möjlighet att få dem att inte vilja göra så här och går det att få ett slut på det.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar