onsdag 21 mars 2018

Behandling av hästarna

Hej!

Tidigare hade vi ut duktiga Hanna Kivisaari som kom hit och behandlade hästarna med djupvågsmassage.
Jag hade anlitat henne åt både Marilyn och Zigrid och så fick även Pirayan sig en genomkörare.
Det är alltid intressant att se vad de hittar och om man kan hitta orsaken till varför hästen har haft svårare i något varv eller i någon rörelse och mycket riktigt så fick vi fingret på flera saker och hoppas nu på att hästarna skall få det lättare att jobba rätt med sina kroppar.
Både Zigrid och Marilyn känns nog bättre när jag var ute med dem, Zigrid den fjanten hoppade dock pladaskt ner i ett djupt dike med snö och blev där liggande helt snötäckt innan hon förskräckt kravlade sig därifrån häromdagen, så kan det gå när man har för många spännande saker att titta på på samma gång och plötsligt störtdyker ner i diket.
Zigrid har tidigare gärna gått och varit lite högervriden, men nu efter behandlingen upplever jag henne betydligt rakare så det var roligt att se, ska se om jag hinner rida henne imorgon eller på söndag så får man riktigt känna efter hur det känns från ryggen också.
Zigrid verkade nöjd i alla fall hon flyger i hagen och delade ut höga bakutsparkar till höger och vänster när hon väntar på maten, maken till hungrig häst har jag sällan skådat.
Marilyn verkar också mjukare och smidigare och man ser på skritten att den är betydligt bättre, rakare och mera taktfast nu.
Hon har tidigare nu haft problem med att hon börjat ta korsgalopp efter att hon gått omkull i hagen så hennes vänster sida var betydligt spändare och sjukare än den högra så skönt för henne att få det åtgärdat.
Igår var vi ute och körde med henne i blötsnön och maken till pigg häst får man leta efter.
Hon knegar på hur länge som helst hon och vill helst bara öka farten
Pirayan hade också en del att gå igenom, han har ju problem med sitt vänstra bakben, ljumske efter alla operationer så det har bildats en del ärrvävnad som spänner och gör honom styvare och stelare på den sidan, sen var han också spänd i ländryggen och i nackbandet så det var bra för honom att få det fixat.
Nu är det bara att träna vidare mot nya höjder och så borde man ta och fixa sin egen kropp också så skulle det vara riktigt tipptopp!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar